top of page

Historie

 

De vrachtwagens van de firma Vogel uit Leens zijn een bekende verschijning op de Nederlandse wegen. Dagelijks zijn ze onderweg. En dat is ondertussen al meer dan vijftig jaar zo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De basis van het huidige bedrijf is gelegd in 1962. Henk Vogel werd toen mede-eigenaar van de firma Bulthuis. De naam werd veranderd in Bulthuis en Vogel. Na drie jaar werd Henk volledig eigenaar en verdween de naam Bulthuis uit de bedrijfsnaam.. 

 

Het bedrijf was gevestigd in Pieterburen. Vandaaruit werd een bodelijndienst onderhouden tussen Pieterburen, Westernieland en de stad Groningen.

 

Naast het bodewerk werden echter allerlei andere werkzaamheden uitgevoerd, zoals verhuizingen en vervoer van groenten naar de veiling in Groningen.

 

 

In de jaren ’80 kwam het accent steeds meer te liggen op het transport van groente en fruit, mede doordat het bodewerk sterk terugliep.

 

De groenten werden voornamelijk vervoerd van de kwekers naar de veiling in Groningen.

In de loop van de jaren kwamen er steeds meer bestemmingen bij, zoals afnemers in het westen van het land.

Daardoor groeide ook het aantal vrachtwagens. In 1980 was er één vrachtwagen en in 1989 was het aantal gegroeid naar vier.

Naast het vervoer van groente en fruit, kwam in het begin van de jaren '90 het vervoer van bloembollen erbij. Dat gebeurde vanuit Groningen naar Noord en Zuid-Holland.

 

In 1992 verhuisde het bedrijf naar Leens, waar een bedrijfspand werd gebouwd.

 

In de daaropvolgende jaren groeide het bedrijf gestaag uit naar de huidige omvang van zes vrachtwagencombinaties.

 

 

 

Momenteel houdt Vogel Transportbedrijf zich bezig met het transport en logistiek van groenten en fruit (vnl. biologisch), groenteplanten en bloembollen.

 

Dit gebeurt nationaal maar ook internationaal.

 

 

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
bottom of page